Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Plexus chorioideus - cysty

Dobrý den, jsem ve 20+3 tt a včera jsem byla na ultrazvukovém vyšetření, pan doktor nám našel v oblasti plexus chorioideus vlevo dvě drobné cysty o pr 6 mm, jinak bez zn VVV...ujistil mě, že většinou cysty zmizí, ale přesto ve mě zanechal pocit, že se může malému něco stát..zajímalo by mě proto, co to znamená pro mé mimčo, všechny testy nám dopadly dobře, včetně tripltestu.děkuji moc za odpověď

Odpovědi na otázku

Bude to OK nebojte
Poraďte se se svým lékařem.
určitě vše dobře dopadne
Přeji,ať se brzy uzdravíte, stačí jen věřit :)
přeji vám klidný zbytek těhotenství a zdravé mimčo
Přeji brzké uzdravení.
Přeji, aby vše dobře dopadlo
asi to není vyjímečné,,setkala jsem se s tím opakovaně, a pravda je, že díky tomu strach je,,ale věřit lékařům je na místě..v mém okolí dopadlo opakovaně vše výborně
plavett přeji aby malý byl v pořadku . Musíte myslet pozitivne.
Kamarádka měla něco podobného. Miminko se narodilo zcela zdravé, maminka byla v pořádku, jen bylo potřeba častěji těhotnou sledovat.
mockrát Vám děkuji za odpověď, snažím se myslet pozitivně a říkám si, že malý bude v pořádku, i tak moc děkuji za zprávu, velmi mě potěšila..
Plexus choriodeus je útvar v mozku zodpovědný za tvorbu mozkomíšního moku. Pokud na něm lékař při ultrazvukovém vyšetření dutinu vyplňěnou tekutinou, popíše ji jako cystu a je to pro něj impulzem, aby se zaměřil na případně další vývojové odchylky. Izolované chorioidní cysty se mezi 16. a 24. týdnem vyskytují až u 3 procent plodů a nejsou důvodem ke znepokojení. Problém by byl právě v případě, kdy by bylo odhaleno více abnormalit - hlavně na srdci, rukou a chodidlech, které mohou být známkou trisomie 18 chromozomu. Váš lékař neobjevil jiné známky vrozených vývojových vad (zn VVV), takže myslím, že největším rizikem pro vaše miminko je stres z myšlenek na cysty chorioidního plexu.