Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Těžká preeklampsie

Dobrý den.Před 9 lety jsem prodělala těžkou preeklamsií s vysokým tlakem 220/195 a selháváním ledvin a jater.Nyní je mi 38 let a zjistila jsem že jsem ve 13týdnu těh.Podala jsem si žádost o UPT ale byla zamítnuta,neboť nejsem tč.v přímém ohrožení života.Pan doktor mi sdělil,že se s největší pavděpodobností bude preeklamsie opakovat a ještě větší míře a že čím je větší časový odstup mezi dvěma těhotenstvími,tím je riziko vyšší,ale není to důvod k přerušení těh.ze zdravotních důvodů.Já ale toto riziko podstoupit nechci,mám devítiletou dcerku.Můžete mi prosím poradit,jak mám postupovat?Mám strach.Děkuji.

Odpovědi na otázku

suhlasím z Jitkou
To je otázka pro odborníka ...
tady poradí jen zkušení (lékaři)
Návštěva lékaře.
Nato bych se zeptala u chytřejších
Je to vysoké riziko ohrožení matky i plodu.uRČITĚ BYCH SE ZEPTALA V NEMOCNICI JINÝCH LÉKÁŘŮ.
Preeklampsie postihuje 3 – 5 % těhotných žen. V současnosti se považují za nejpravděpodobnější imunologické příčiny. Riziko preeklampsie je přibližně 2x nižší v druhém těhotenství a v dalších těhotenstvích ve srovnání s prvním. Předpokládá se, že podmínkou je, že má žena stále stejného partnera. Jedním z možných vysvětlení je možnost opakované expozice a adaptace na jeho specifické antigeny. Druhým možným vysvětlením je časový interval mezi oběma těhotenstvími. Delší interval hrozí vyšším rizikem opětného vzniku preeklampsie; je však faktem, že delší interval je častěji provázen změnou partnera.
Pokud si interrupci uhradíte sama, nebude to problém. Jistě by se dalo ještě "vyjednávat", ale když už by se interrupce prováděla, je ve vašem zájmu, aby to bylo v co nejčasnější fázi těhotenství. Snad by se nějaký příspěvek od pojišťovny dal získat i zpětně. Zkuste to ještě probrat s vaším lékařem.