Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Vitaminy v těhotenství

Dobrý den. Jsem v 5. měsíci těhotenství a myslím si, že jím hodně ovoce. Moc mi to chutná jím denně 3 jablka, 2 nektarinky, 3 broskve, sem tam banán i hrozno. Bojím se, zda nemohu mimčo nebo sebe převitaminovat nebo způsobit nějakou alergii. Děkuji Iveta

Odpovědi na otázku

Nedoporučuje se
já si myslím, že to až tak nepřeháníte
Ano možeš uživaj b-komplex,ale aj vitamíny z prirody z ovocia zeleniny tie ti pomozu najviac.
klidně můžete
Určitě výborné řešení, hlavně, že chutná a nic Vám není, tedy žádný průjem, vyrážka apod. Vitamíny v tabletách bych tedy už nebrala
tak toto množství neublíží------
Ovocie a zelenina by mali byť súčasťou každého zdravého jedálnička, v tehotenstve to platí dvojnásobne. Obsahujú vitamíny a minerály
Určitě ne :)
Také dyž jsem byla těhotná jsem jedla hodně ovoce, nic mi neublížilo ani pomeranče a ani mandarinky ( ty nedoporočuji po porodu při kojení, může se vaskytnou vyrážka) a kyž budete jíst jablíčka tak pomáhají proti zácpě
Určitě ne. Je dobře že jíte tolik vitamínů z přirozených zdrojů.
Vítamíny pro těhotné jsou potřebne je to dobře že je jite doplnujte jen ty pomoci doplnku výživi z lekarny které doporučí gynekolog.
Je to v pořádku.Pokud nemáte problémy vy,tak se nemůže nic stát.Naopak je dobře,že je jíte.
To je supr jen pokračovat obecně platí ovoce jen pár kusů denně, zeleniny neomezeně střídat druhy aby jsme tělo zásobili celou řadou vitamínů. Stejně , ale nedodáme tělu třeba vitamíny rozpustné v tucích ty jsou v ořechách a třeba v mase, vnitřnostech a to nemluvim o minerálech asi je dobré brát ještě multivitamíny v kterých je všeho dostatek.
nesmíte nic přehánět. pokud jíte dostatek ovoce a zeleniny, už neužívejte umělé vitamíny z lékárny.
Jedině dobře :-)
Podle mě je Vaše chování spíš chválihodné. Já bych jen trochu omezila kyselé ovoce typu pomeranče. Dcerka měla 2. den po narození velký výsev pupínků, dle neonatoložky to bylo způsobeno tím, že jsem krátce před tím jedla něco kyselého.
Urcite ovoce i zeleninu stridat a vse v normalnim dennim mnozstvi. Na internetovych strankach je opravdu nepreberne mnozstvi stranek a clanku o vitaminech v tehotenstvi.
Riziko v těhotenství naopak představuje nadměrný přívod vitamínu A. Tato jinak nezbytná látka ve vyšších dávkách vede k prokazatelně těžkému poškození plodu. Vitamínem, před jehož zvýšenou konzumací varují hlavně porodníci, je thiamin (vitamín B1). Je to z toho důvodu, že navozuje nadměrný růst plodu, děti se pak rodí příliš velké, což komplikuje průběh porodu a může být příčinou nutnosti provést císařský řez.
Není na škodu vítamíny pro těhotné, které doporučí gynekolog
Celkově se doporučuje minimálně 400 g ovoce a zeleniny denně. Jedna porce představuje 1 pomeranč, jablko nebo banán, misku jahod či sklenice neředěné ovocné šťávy. Celkově se doporučuje 2-4 porce ovoce, z toho minimálně 1 surová.
Vitamíny získané potravou z přirozených zdrojů by vás neměly ohrozit. Předávkování hrozí u vitaminů rozpustných v tucích, pokud se jich užívá nadmíra ve formě doplňků stravy. V těhotenství je pak zvláště nebezpečný vitamin A. Určitě je ale lepší střídat druhy ovoce i zeleniny. Existuje mnoho knih i internetových stránek věnovaných výživě v těhotenství, z kterých můžete nastudovat podrobnosti.